ENDRICK & THE SANDWICHES – SUNNY SOUL

Artiest info
Website
facebook

Label: Big In The Garden

Endrick Tremblay is de zanger, songschrijver en charismatische frontman van de Canadese pop-, soul- en R&B-formatie ‘Endrick & The Sandwiches’ uit Montreal, Quebec. Ze brachten in 2016 een eerste plaat uit in de vorm van de EP “Trippin’ With Endrick & The Sandwiches’, gevolgd door het titelloze volwaardige debuutalbum “Endrick & The Sandwiches” van eind 2018. Nog eens twee jaar later volgde een tweede langspeelplaat onder de titel “Green Room Rumble” die op veel lof van de internationale pers kon rekenen.

Nu verschijnt album nummer drie “Sunny Soul” dat vorig jaar in volle pandemietijd werd opgenomen. Daaruit werden voorafgaand aan de release al twee singles vooruitgestuurd met de twee liedjes die we u hier op de video’s hebben meegegeven: “How Do I Know About Sc?” en het lekker dansbare “Cheeseburger Blues” met een leuke intro die ons aan ‘Booker T & The MG’s’ deed denken. Maar tussen de acht tracks op deze plaat kunnen we probleemloos nog een aantal waardige singles ontwaren, zoals het aanstekelijke “Hot Spot” en het al net zo tot dansen uitnodigende “The Party”.

‘The Sandwiches’ die multi-instrumentalist Endrick Tremblay bij de opname van dit album hebben bijgestaan zijn bassist Simon Éthier, elektrisch gitarist Greg McEvoy, Anne Lauzière op akoestische gitaar en Mandela Coupal Dalgleish op drums, terwijl Gabrièle Côté Lebreux, Tristan Forget Brisson en Steven Gibb voor de opzwepende ritmische percussiebijdragen hebben gezorgd en samen met Marie-Pier Lavallée de backing vocals bij deze songs afleverden.

“Sunny Soul” van ‘Endrick & The Sandwiches’ is een heel leuk plaatje dat vooral in de komende zomermaanden lekker zal kunnen gedijen. Het enige puntje van kritiek dat we dan ook kunnen bedenken is dat het allemaal een beetje te kort duurt met amper 27 minuten passioneel ritmisch plezier gebundeld op dit éne zilveren schijfje, het derde van deze vrolijke Canadese band.

(valsam)